Whocopied.me

Guide: How to tame your beard

Trin for trin guide: Sådan tæmmer du dit skæg

De fleste mænd kan fra natures side gro et skæg uden at foretage sig andet end at droppe skraberen for en periode. Det kræver dog en reel indsats, hvis skægget samtidig skal være flot, soigneret og velplejet. Et tørt, kruset skæg, der ikke får den optimale pleje, er ærlig talt ikke særlig charmerende.

Nedenfor har vi samlet vores 5 bedste tips til, hvordan du undgår et vildt og kruset skæg, der stritter i alle retninger - og i stedet opnår et flot et af slagsen, der vækker misundelse og anerkendende blikke.

Trin 1) Brug en skægshampoo

Trin 1) Brug en skægshampoo

De fleste principper for hårpleje gælder også for skægpleje: Før du er i stand til at style skægget, skal det vaskes.

Du bør rense dit skæg flere gange om ugen, for at fjerne olie, snavs, døde hudceller og eventuelle madrester. Når du vasker dit skæg vil du opleve, at det bliver mere skinnende og mindre kruset - og desuden er det en realitet, at et rent skæg ikke er nær så irriteret og kølende som et snavset ét af slagsen.

Så genskab glans og blødhed med en god skægshampoo. Se vores udvalg af skægshampoo lige hér.

Sådan gør du:
Tag en lille mængde shampoo mellem håndfladerne og tilsæt lidt vand. Skum shampooen ind i skægget med runde bevægelser. Sørg for at du også får vasket huden under skægget.


Trin 2) Påfør Skægolie

Trin 2) Påfør Skægolie

Et andet hårpleje-råd, der også gælder for skægpleje: Enhver god shampoo skal efterfølges af balsam. Du skal derfor påføre en skægolie efter du har rengjort skægget.

Olien er måske det mest afgørende step i din daglige skægpleje-rutine. En plejende olie gør skægget smidigt, blødt (for både dig og din partner) og tilfører den rette mængde fugt og pleje, så skægget ikke bliver tørt og kedeligt at se på.

Se vores udvalg af Skægolier hér

Sådan gør du:
Tag et par dråber olie ud i hånden. Gnid produktet mellem håndfladerne og før derefter håndfladerne gennem skægget. Start fra toppen og ned - og gentag nogle gange. (Kør ikke håndfladerne nedefra og op, da det blot vil gøre dit skæg filtret)


Trin 3) Kæm skægget med en kam

Trin 3) Kæm skægget med en kam

Nu du har lagt fundamentet, er det tid til at starte selve stylingen. Du vælger selv, om du anvender en skægkam eller skægbørste til formålet. En daglig kæmning/børstning af dit skæg vil "træne" hårene i at vokse i den rigtige, nedadgående retning.  En kam eller børste fjerner støv, snavs og overskydende produkt og efterlader skægget glat, jævnt og skinnende uden filtrer.

Regelmæssig børstning er desuden rigtig godt for huden og forhindrer et tørt skæg.

Du finder udvalget af Skægbørste hér og Skægkamme hér.

Sådan gør du:
Kæm eller børst altid kun skægget med groretningen.
Trin 4) Styl skægget med en skægbalm

Trin 4) Styl skægget med en skægbalm

Afslut din skægstyling på bedst mulig vis med en skægbalm eller Styling Voks. Balmen holder skægget på plads og sikrer dig et gennemført look. En Skægsbalm tilfører optimal pleje og giver samtidig et let hold.

Se vores udvalg af Skægbalm hér.

Sådan gør du:
Tag en lille mængde ud af beholderen og gnid håndfladerne sammen. Tag tommelfingeren og pegefingeren så langt fra hinanden, som muligt. Placer fingerspidserne på disse to fingre i toppen af skægget før håndfladen gennem skægget, mens du gør afstanden mellem fingrene mindre. Gentag bevægelsen. Kør kun oppefra og ned.

Trin 5) Glem ikke overskægget

Trin 5) Glem ikke overskægget

Samtidig med at du gror et skæg, gror du også et overskæg. Hele dit look kan hurtigt komme til at se rodet og sjusket ud, hvis du glemmer overskægget, så det må ikke ske.

Brug en moustache voks til style og tæmme dit overskæg og samle spidserne. En Skægvoks har typisk en lidt hårdere konsistens end en almindelig hårvoks, fordi skægget kræver et mere fast hold.

Se alle vores skægvoks og moustache voks hér

Sådan gør du:
Varm voksen op mellem fingerspidserne inden brug, for at få den optimale effekt. Saml overskæggets spidser ved at klemme om skægget og trække let udad.

Vil du have guiden som pdf?

Klik hér for at downloade som PDF