Whocopied.me

Guide: How to find your skin type

Der er stor forskel på hudtyper og dermed også på, hvordan vi skal pleje dem. På Proshave har vi lavet en guide til de forskellige hudtyper, så du kan finde netop de produkter, der passer din hud bedst.

Vask din hud i vand og lad være med at påføre creme - Mærk efter hvordan den føles lige efter vasken og nogle timer senere.

- Normal hud

Du vil ikke rigtig mærke nogle problemer med din hud. Den føles behagelig, selvom du ikke har creme på.

- Tør hud

Din hud vil føles stram og ubehagelig kort tid efter du har vasket den. Det bliver værre jo længere tid der går, inden du smører creme på. Brug ansigtspleje med ekstra fugtgivende ingredienser.

- Fedtet hud

Din hud vil føles fin umiddelbart efter du har vasket den, men nogle timer senere føles den fedtet og skinnende - specielt i T-zonen (som er panden, næsen og hagen). Brug ansigtspleje uden olie.

- Kombineret hud

Huden føles fin efter at være vasket, men vil senere have noget områder, der er tørre og andre der er fedtede. Det er ofte kinderne, der er tørre, mens T-zonen (panden, næsen og hagen) skinner.

- Sart hud

Sart hud er ikke en hudtype, men fordi der er så mange, som har det, tager de fleste større mærker hensyn til dette på højde med hudtyperne. Huden bliver mere sensitiv hvis den mangler fugt, da det vil gøre den mindre fleksibel og modstandsdygtig.